tiistai 26. toukokuuta 2009

VASTAAN SOOLOILIJAN HAASTEESEEN

Minusta on kyllä ihmisrääkkäystä, että saa valita vain 5 kirjaa kaikista maailman ihanista kirjoista. Viisi kirjaa, jotka ovat minulle tärkeitä ja ovat vaikuttaneet minuun 'and I've got them under my skin'. No, toisaalta pidän kauhusta...ja ellen joudu kuulemaan sanaa 'linkitys', suostun! Elävöittäjäksi tulee maailman kaunein kansi ja kyllä kirjakin olisi mahtunut mukaan, jos olisi saanut ottaa 15 vaikuttavinta kirjaa...

1) John Irving: Leski vuoden verran (Tammi, 1998)

2) Aksel Sandemose: Kadonnut on vain unta (Gummerus, 1965)

3) Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen (WSOY, 1945)

4) Richard Powers: Laulut joita lauloimme (Gummerus, 2008)

5) Virginia Woolf: Mrs. Dalloway (Otava, 2003)

4 kommenttia:

  1. Puolet oon kait lukenut, Woolf:in näin filminä, Sinuhesta kirjoitin aineen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä lista! Hyvin puristettu! Näistä olen tuon Irvingin siis lukenut. Sinuhea joskus aloitellut. Mrs. Dallowayn lukenut puoliväliin jne.
    Se on se kun lainaa lähes kaikki kirjansa kirjastosta; ne on valitettavasti joskus palautettava.

    VastaaPoista
  3. Woolfia suosittelen enemmänkin! Sinä näit Hannele kirjasta Tunnit tehdyn elokuvan, joka pohjautuu kirjailija x:n romaaniin, joka taas pohjautuu Woolfin kirjaan Mrs. Dalloway.

    Minä tein vähän monta esitelmää Sinuhesta ja Sinuhe on surannut minua ihan näihin hetkiin. Täytyy varmasti antaa teille kaikille uusinta,, mitä tapahtui viime suvena Sinuhen tiimoilta. Se oli hauskaa!

    Nimenomaan PURISTETTU Sooloilija. Huomasin, että olit itse laittanut blogiisi vähän tämmöisen lauseen: "Tästä jäi nyt pois monta hyvää naiskirjailijaa kuten vaikkapa Siri Hustvedt ja Edith Södergran..." Ihan samat nimet täällä ja vähän enempi vielä.

    VastaaPoista
  4. Nyt mun täytyy viimeistään löytää ja lukea MRS.DALLOWAY.

    VastaaPoista