lauantai 25. heinäkuuta 2009

...BESSUN TÄYTETYT SIENET PINJAN AVUSTAMANA

20 keskikokoista herkkusientä (pieniin ei mahdu täytettä, isot eivät kypsy grillissä tai 'lötsiintyvät'). Kannat eli sienten jalat taitetaan pois, jolloin tulee kuoppa täytteelle. Täytteen voi valita maun mukaan, mutta me 'aurajuustohullut' käytimme Aura -sinihomejuustoa. Myös valkosipulituorejuusto sopii erinomaisesti.

Täyte painellaan sormilla sienten sisälle. Pekoniviipaleet pyöräytetään sienten ympäri aloittaen aurajuustotäytteen puolelta. Kiepautus tehdään ristiin ympäri, jolloin täyte pysyy hyvin sienten sisällä.

Sienet ovat parhaita grillattuna, mutta voi tehdä myös uunissa grillivastuksella.

Kuuma grilli, 10-15 minuuttia. Kun pekoni on rapeaa ja kauniin ruskeaa, sienet ovat valmiit.

Varokaa: tähän herkkuun jää koukkuun!

4 kommenttia:

  1. Vesi kielellä kirjoitan sinulle, kiitos reseptistä!

    Kysyit koirani rodusta ja huomasin, painovirheeni...pahoittelen, elikä rotu on Bolognese, nyt tuli oiken.

    Teidän rakkaalla koiralla on monta lempinimeä, Olga on kaunis!

    Kiitos Leena vierailustasi, minä puolestani toivotan oikein ihania kesäpäivän jatkoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta, Sirkka! Olen huono tunnistamaan noita pieniä rotuja, kun itsellä ollut aina 'rotjakkeita', tosin sulosia sellaisia.

    Epäilen, että Olgakaan ei jää elämäni viimeiseksi karvakuonolaiseksi...

    Ja sienistä tuli tosi herkullisia. Piti alkaa kova kunnon kohotus, mutta kyllä elämässä tuon verran pekonia saa olla;-)

    VastaaPoista
  3. Aloitetaankin, ihan itsemme takia. Kunnon kohotusta mutta ilman tiukkapipoisuutta. Kyllä se painokin siinä sivussa putoaa..

    VastaaPoista
  4. Anne, nyt on ihan pakko: varasin sen laboratoriotestipäivän (5.8.) ja elän siihen hetkeen kuin asketisti. Tulin juuri uimasta...

    Kävin muuten tänään va'assa...et ikinä uskoisi...Tästä ei ole muuta tietä kuin kurinpalautus!

    VastaaPoista