perjantai 29. tammikuuta 2010

Broilerherkkua - paprikaista, pennepastalla

Varoitus: Tämä ei ole kalorivartijan ruokaa!

2 isoa punaista paprikaa
1 iso keltasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk (2 dl) Creme Fraichea
1-2 dl ananasmehua tölkistä
1 kg hunajamarinoitua broilersuikaletta
Aura Gold (0,5 pkt)
Creme Bonjour (valkosipuli)
1 prk tomaattimurskaa tai ketsuppia
1-2 rkl kantarellifondia


Ruskista kevyesti broilersuikaleet. Laita kattilaan loraus öljyä ja kumoa sinne paprika- ja sipulihakkelukset.

Kevyttä freesausta ja sitten murustele joukkoon sinihomejuusto, kumoa ranskankerma, ketsuppi tai tomaattimurska, ananasmehu ja Creme Bonjour. Hämmennä. Laita nyt mukaan broilersuikaleet ja anna muhia pienellä lämmöllä. Lopuksi mukaan 1-2 ruokalusikallista kantarellifondia.

Pennepasta keitetään al dente eli ei ihan kypsäksi. Pasta ei kuitenkaan saa tuntua hampaissa kovalta, vaan napakalta. Keitetty pasta valutetaan hyvin. Sekoitetaan sitten yhteen broilerkastikkeen kanssa. Annetaan kastikkeen hetken imeytyä pastaan, jonka jälkeen muutaman päivän autuus on taattu!

Tämä on minun keittiössäni eniten sekä lasten että aikuisten pitämä ruoka.

Guten Appetit!

PS. Pakko lisätä tähän huomautus, että tämä broilerjuttu on herkullista keitetyn riisin kanssa. Syömme tätä melkein useammin riisillä (arborio) kuin pastalla. Olimme viisitoista vuotta ilman mitään viljoja (poissa olivat leivät, kakut, pullat, pastat...) tyttäremme vilja-allergian (ei keliakian) vuoksi. Kun vihdoin pääsimme viljoihin kiinni, minä nautin ja aloin kokkailla italialaisesti. Ihanaa ja herkullista, mutta niin lihottavaa. Italiassa vain nuoret naiset ovat hoikkia! Ranskattaret ovat hoikkia vielä kypsemmällä iälläkin, koska syövät runsaasti lihaa, kasviksia ja vihanneksia. Keittiöni on jälleen vaihtamassa maata ja se aiemmin postaamani gulassi on oma versioni ranskalaisesta lihapadasta.

9 kommenttia:

  1. Kaloreita en pelkää
    (mutta pastaa en syä vapaaehtosesti :)

    VastaaPoista
  2. Hannele, tämä resepti ei sitten koske sinua.

    Minä olen hulluna pastaan!

    VastaaPoista
  3. (Ei me tykätty pastasta edes Italiassa..

    VastaaPoista
  4. Laitoithan kerran aiemminkin tän ohjeen? Tein sitä viime vuoden puolella, muistan paprikat, ja sen,ettei mulla ollut tuota fondia..

    Maukasta ja täyttävää ruokaa. Hyvää talven pakkasiin ja porukalle.

    VastaaPoista
  5. Soolis, nyt olet jättänyt multa jotain lukematta;-) Minä teen nyt sitä omaa keittokirjaani, johon kerään parhaat reseptini. Kerroin lukijoille, että samalla vaivalla, kun käyn ruoat läpi, siis varmistan suhteet, mausteet etc. ja teen kuvat kirjaani, tarjoan niin uusia kuin jo kerran kerrottuja reseptejä. Eli tämä on ollut, mutta se edellinen ei ole ennen ollut. Ja tässäkin on nyt jotain muutettu, otin pois yhden asian, kun huomasin, että juuri se veikin siitä sen uniikin aromin, vaikka piti antaa sitä lisää.

    Juu, tämä on tuhti, täyttävä juttu, mutta tästä tykkäävät kaikenikäiset. Nuoret ovat omineet tämän minulta. Kun heille tulee enmpi vieraita ja pitää saada porukat syötettyä yhdellä herkullisella aterialla, he tekevät tämän!

    Oi, tähän olisi pitänyt lisätä, että tuo kastike on taivaallista myös keitetyn riisin kanssa!

    VastaaPoista
  6. Hannele, ruoan kanssa ei saa olla kranttu...hyvä, että riisi kelpaa sulle.

    VastaaPoista
  7. Tämä on parasta koskaan syömääni kanaa, en unoda tätä reseptiä koskaan :)

    VastaaPoista
  8. Oi, Anne, sinä se osaat sanoa asiat ihanasti♥ Kiitos!

    VastaaPoista