tiistai 28. kesäkuuta 2011

Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti

Tässä tämä nopea, helppo ja herkullinen katkarapusalaatti. Määrät ovat minulla aina vähän näppituntumalla, mutta...

Tästä syö neljä tai kaksi kahdesti:

450 katkaravun pyrstöjä sulatetaan ja valutetaan
jääsalaattia kerä
rucolaa maun mukaan
kurkku
2 pientä purkkia pienipalaista ananasta
kirsikkatomaatteja
(1 punasipuli)
4 keitettyä kananmunaa

Kurkku pilkotaan, kirsikkatomaatit puolitetaan, salaatti revitään, rucola samoin,  ananakset valutetaan. Ainekset sekoitetaan valutettujen katkarapujen kanssa. Jos haluaa sipulin, se tietysti silputtuna. Päälle pitkittäissuunnassa puolitetut kananmunat, jotka on keitetty niin, että keltuainen on kostea. Kananmunaa lasketaan aina yksi per ruokailija.

Kastike
1 prk kermaviiliä
1 pss Estrella Tzaziki Dipmix

Mieluiten jo edellispäivänä sekoitetaan Tzaziki Dipmix kermaviiliin ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään.

Valmistin aikaisemmin tzazikin oikeaoppisesti, mutta kun serkkuni vinkkasi tästä Dipmixistä, se oli helpotus, johon heti tartuin. Ja maku on todella erinomainen.

Sitten vain lisäksi patonkia tai paahtoleipää, jos siltä tuntuu. Juomana jäävesi tai viileä valkoviini.

Tämä on meillä yksi niistä kymmenestä 'vakiosta', joita syödään aina vain ja kelpaa myös nuorisolle sekä lapsille.

Guten Appetit!

*****

Ruokareseptit Leena Lumissa

18 kommenttia:

  1. herkullisen näköinen salaatti! ikävä kyllä ei sovi minulle, kun en syö katkarapuja sattuneesta syystä.

    VastaaPoista
  2. On taatusti hyvää (onneksi söin juuri äsken, muuten olisi tullut nälkä tätä lukiessa). Pitääkin kokeilla, kun seuraavan kerran on salaattipäivä.

    VastaaPoista
  3. Mummeli, korvaa katkaravut vaikka kylmäsavusiialla tai -lohella. Onneksi näitä salaatteja voi varioida ihan oman maun mukaan.

    Anna Elina, me pidämme kerran viikossa salaattipäivän. Se salaatti on melkein aina tämä;-) Etenkin suven kuumalla tämä tekee kauppansa.

    VastaaPoista
  4. Helppo ja maukas salaatti. Minäkin olen tuon tzatsikin tehnyt alusta loppuun aina itse. Tätä mixiä kokeilenkin. Kiitos vinkistä.
    Ai niin, salaatin väri näyttää näytöllä aivan hyvälle. Hyviä herkutteluja sinne!

    VastaaPoista
  5. Minttuli, juuri niin, eikä kukaan tunnu kyllästyvän.

    No, sitten sinä tiedät sen kurkunpuristamishomman;-) Tein sitä 15 vuotta, joten riitti, kiitti. Ja tämä vinkki tähän dippijauheeseen tuli serkultani, jonka pöytä ja keittiö on kuin kartanon emännällä, joten kehtaan tätä surutta mainostaa. Nyt tietysti kaikki zazkidipit on loppu, kun minä menen pe kauppaan;-) Tämä Estrellan Dipmix nimenomaan on niin hyvä, että kun serkku söi tätä meillä eilen, hän luuli, että olen keksinyt siihen jotain uutta, koska siitä tulee niin herkullinen tzazki, että se on aina elämys.

    Kiitos samoin, tietysti!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, kiitos, ihanalta vaikuttaa ja pian teen!
    Ja joskus varmasti lohenkin kanssa.

    Dipmixien myynti nousi nyt kertaheitolla Suomen kaupoissa ;D

    VastaaPoista
  7. Ihanan oloinen ja värikäs ohje. Kesäruokaa parhaimmillaan. Kiva kuulla, että katkaravut voi vaihtaa johonkin kalaan, sillä mieheni ei katkarapuja syö. :)

    VastaaPoista
  8. Allu, on se. Tänä iltana taas tätä;-)

    Soolis, nuo tzaziki dipmixit ovat kohta loppuunmyytyjä.

    Katja, tämä siis maistuu kuumallakin. Nyt taas +30 astetta ja jopa mun kone sanoi itsensä irti KAHDEKAKSI tunniksi. Tämä on nyt kuin veitsenterällä että koska taas, sillä helteiden aikaiset sähkökatkokset ovat ennenkin aiheuttaneet meille katastrofeja.

    Toki ravut voi vaihtaa kalaan. Jos on kiire, laita tonnikalaa...mitenkähän tuo ananas sitten...en tiedä.

    VastaaPoista
  9. Nyt on tätä tehty. Ihanaa oli, ja sitä syötiin paljon. Kehujakin tuli. Kastike sopi mainiosti.

    VastaaPoista
  10. Soolis, kiva kun maistui. Minä syön tänäänkin tätä, koska eiliseltä vähän jäi.

    Minusta tuo helppo tzaziki sopii kastikkeeksi melkein salaattiin kuin salaattiin.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa hyvälle :=) Oletko sekoittanut kastikkeen salaatin joukkoon, vaiko erikseen vierelle astiaan ? Kokeilen ensi tilassa, suunnittelen juhliin menuuta ja tämä voisi olla salaateista yksi, kiitos vinkki ja hyvä ohje :=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on herkullista. Me ei ikinä kyllästytä tähän.

      Kuva olisi antanut enemmän, jos se tzazikikulho olisi ollut näkyvissä. Siis tarjoan sen kastikkeen erikseen, koska:

      1) Kaikki eivät ota kastiketta

      2) Tzaziki on vahvaa, ainakin tämä, ja sitä voi sitten ottaa oman maun mukaan. Ei ole kuitenkaan liian tulista, ei ollenkaan.

      3) Teen tätä aina kahta päivää varten. Eli toisena päivänä ravut, vihannekset, etenkin kurkku, ovat kehittäneet nestettä, joten kaadan helahoidon siivilään ja kumoan sitten puhtaaseen uuteen tarjoilukulhoon. Kakkospäivänä se voi olla sitten vain pieni lisuke tai brunssi, jos on jäänyt vieraita yöksi. Kun on vieraita, laitan kaksi pussia tuota tzazikijauhetta ja tietysti sitten kaksi kermaviiliä.

      Huomenna on vuorossa taas ruoka, johon olen saanut lisättyä mukaan tzazikia;-)

      Minä teen myös juhlat niin, että ainakin kolme salaattia ja tämä on aina yksi niistä. Ja koska olen laiska leipomaan, paitsi tiikerikakkuja, käytän Fazerin puolivalis patonkeja, jotka siis uunista tultua ovat kuin itse leivottuja.

      Hauskoja juhlia!

      (Tätä ohjetta on kurkattu kohta 2000 kertaa!)

      Poista
  12. Milläköhn tässä voisi korvata ananaksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikka on tähän ehkä liian lälliä...Nyt on hurjan trendikästä käyttää avokadoa kaikkeen, mutta minä en ole vielä kokeillut...Mieheni ehdotti kylmästi purkkimandraniinia;) Valuta se ja paloittele. Jotain pirtsakkaa ja sopivasti makeaa, mutta ei lälliä. Meille on jäänyt tuo ananas 'päälle', kun lapset vaativat tätä just näin eikä mitään saanut muuttaa;) Minulla on kaapissa aina monia ananaspurkkeja, sillä syön joskus lounaaksi vain sellaisen...

      Mietin myös kävisiköhän tuon hunajameloni...

      Jos pyydät tuon katkarapusaalaatin vaikka jonkun ostoskeskuksen pikaruokapaikasta, se tulee ilman ananasta ja siinä on sen sijasta punasipulia. Mutta kehittelin tämän jo vuosia sitten ja tämä yli meidän viikonlopun hitti 'saunan jälkeen'. Siihen sitten vain patonkia.

      Kokeile ilman ananasta punasipulilla!

      Poista
    2. Siis: 'tämä OLI meidän viikonlopun...'

      Poista
    3. Toista kertaa tuli tehtyä tätä tänään ja kyllä on hyvää!! Yksineläjälle tästä riittää pariksikin päiväksi sekä lounasta että illallista, mutta ei silti ala kyllästyttää. Njam.

      Poista
    4. Kiva kuulla. Minä teen tätä aina kahdeksi päiväksi. Toisena päivänä vain kumoan sen siivilään, sillä salaatti kerää nestettä ja sitten vain puhtaaseen astiaan ja nautitaan vaikka brunssina kera tuoreen patongin. Tämä on ihana terassiruoka suvella viileän valkkarin kanssa.

      Katsoin juuri,että tämä on toiseksi suosituin reseptini eli tästä on ollut innostunut jo 9 850 herkuttelijaa! Tämän ohi menee vain omenasose - kanelinen, vaniljainen

      Mukavaa kevättä!

      Poista