lauantai 20. joulukuuta 2014

Wilhelmiinat - helppoa & hyvää

Minä en ole kovinkaan innokas leipoja, mutta kun löydän reseptin, joka on sekä herkullinen että helppo, siihen on pakko tarttua kiinni. Runotalon Sari oli löytänyt maku.fistä herkulliset Wilhelmiinat -reseptin, jonka hän toteutti ja sitten vieläpä kuvasi upeasti. Sain vähän kuin joululahjaksi nyt tämän Sarin houkuttavan kuvan ja luvan laittaa hyvän&helpon kiertoon.

Tarvitset:

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kpl keltuaista
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Muotoile keksitaikinasta noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Paista Wilhelmiina-keksitankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna Wilhemiina -keksien jäähtyä pellillä.

Sarilla on vielä oma kikkansa leipomuksen onnistumiseen, käykääpä kurkkaamassa täällä

Kiitos Sari!

Ruokareseptit Leena Lumissa

12 kommenttia:

  1. Nam, nam, nam, herkullisia hetkiä Leena. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kiitos samoin <3 Tällaiset helpot leipomiset minäkin kestän;)

      Poista
  2. Minullahan on tuo ohje nimella "Maailman parhaat viipaleleivat" ja kun oli uuni kuumana niin hurautin namakin uuniin ja ai etta tuli hyvia taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, rakkaalla lapsella on monta nimeä;) Minä ilahduin kun löytyi näin helppoa leipomista. Sinähän olet aikaansaava, minä vasta suunnittelen...Juu, Wilhelmiinat ovat vähän sellaisia, että ne ihan sulavat suuhun eli varma herkkukoukku.

      Poista
    2. Mausta tulee vahan mieleeni ne Lotus-keksit joita kaupoissa myydaan. Ja jauhoja laitoin ehka vaan 4.5 desia eli levisivat pikkusen enemman nutta se ei haittaa. Munasta jaaneella valkuaisella viela voitelin nuo ja ripottelin kookosjauhetta paalle. Ja lisasin pikkasen suolaakin kun meidan voi on yleensa suolatonta. Nam!

      Poista
    3. Siis Lotus-keksit, joita siellä myydään...Minulle tuli heti mieleen kaupan Wilhelmiinat, jotka ihan sulavat suuhun ja ovat liian hyviä. Nyt haluasin jotain sinne päin, mutta vähän enemmän sellaisia tea coocies, että niitä ei sitten ala ahmimaan.

      Tsekkasin voit, kun ostin jouluruokia varten, etttä eivät ole niitä suolattomia;)

      Kiitos tiedosta eli minä laitan tuon täyden jauhomäärän, sillä haluan niistä vähän 'tiukkoja'. Muuten minä ahmin niitä liikaa!

      Poista
  3. Tämä armoton herkkusuu kuolaa pyyhkii suupielistä. oneksi huomenna jo leivotaan muita herkkuja. Lurps. Saan tuoretta kahvin kanssa.
    Kahvin kanssa kaipaan jotain, ja tällainen wilhelmiina on ainakin kaupasta ostettuna ihana neiti seuralainen. Saattas olla uunista tullessaan parempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viltsu, älä muuta sano;)

      Minulla sama juttu: Eivät meidän äiditkään joutuneet juomaan eivätkä vieläkään juo kahviaan tai teetään ilman pullaa, keksiä tai kahvikakkua.

      Se kaupan Wilhelmiina on LIIAN hyvää. Haluan kokeilla näitä eli jos tulis vähän kuivakampia, niin minullakin sitten roti säilyisi.

      Poista
  4. Namskis! Resepti talteen otettu ja sopivalla hetkellä leivotaan. Kurkkasin myös Sarin blogin puolelle ja nappasin sieltä vinkin :D Mitäs jos dippais vielä vähän tummaan suklaaseen, oliskin herkkujen herkku :D :D

    Lueskelin sinun Elämäsi elokuva listausta tässä muutama päivä sitten ja ihania tuttuja elokuviahan siellä oli, mutta myös muutama vielä näkemätön. Elokuvat on niin ihania just vaan oleiluun yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuitiina, niin juuri. Tämä on niin helppo, että taidan kokeilla, mutta vasta joulun jälkeen. Nyt on muuta. Mietin, että miten saan sen pyhhkeen sieltä pois...;) Minä ajattelin näistä, jos nyt oikein onnistuu, sellaisia iltapäiävn klo viiden teen cookies eli ei tarvitse olla kovin makea, mutta vähän hyvää kumminkin. En juo kahvia enää kuin aamuisin, mutta se onkin suklaakahvia!

      Kaipaan elokuvia. Kun lukee melkein aina, elokuvat ovat sopivaa vaihtelua ja rentoutusta, mutta kuntoilua eli pitkiä kävelyitä saisi olla enemmänkin.

      Poista