torstai 9. heinäkuuta 2009

AITO ANNA UI VAIKKA JÄISSÄ!


6 kommenttia:

  1. Rastitin nuo kaikki kohdat; hauska, mielenkiintoinen, siisti! Aika hurja kuva ja kertoo enemmän kuin mitkään sanat tästä henkilöstä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kuva, just sellainen jota voisi näyttää ulkomaalaisille, että katso mitä me teemme täällä Suomessa, tosi eksoottinen juttu monille.

    Miten muuten sitä sun perunasalaattia tehdään?

    VastaaPoista
  3. onneksi mun ei tarvitse olla tuolla vedessa! :)

    VastaaPoista
  4. Sooloilija, Jael ja BLOGitse, minua ei villihevosetkaan saisi tuonne jäiden joukkoon, mutta yksi ystävätär tästä oikein nauttii. Pidän tästä kuvasta, koska ei tavallista avantouintia, vaan 'Anna' ui oikeasti jäiden joukossa.

    Jael, se ohje on annettu joku aika sitten blogissani, mutta kuka minua estää tähän sitä laittamasta: Keitä uudet perunat siten, että vesi ensin kiehuu, sitten laitat sinne vähän suolaa ja perunat. Vettä vain sen verran kuin tarvitaan, ei paljoa. Keitä al dente. Kaada vesi pois. Laita perunoiden päälle tuoretta tilliä, talouspaperia imemään kosteus pois ja kansi äkkiä kiinni. Sitten kuorit ja pikot omenia maun ja syöjien mukaan, paloittele myös maustekurkkuja ja tee yksi iso sipuli hakkelukseksi. Paloittele perunat kun ovat jäähtyneet ja sekoita hela hoito toistensa kanssa. Kastikeena tzaziki. Tämän kanssa voi syödä mitä tahansa lihaa tai olla syömättä, sillä minulle tämä käy tälleenkin, ehkä patonkia mukaan. Nyt kun Kanadan vieraamme on täällä laitoin 6 omenaa ja 6 etikkakurkkua...en laskenut perunoita, sehän riippuu paljon niiden koostakin. Eilen perunasalaatti meni hyvin grillattujen kanavartaiden kera...Edullista, helppoa ja tuntuu maistuvan kaikille.

    VastaaPoista
  5. Jael, en tiedä perunan merkitystä Israelissa, mutta täällä koto-Suomessa tuo perunoiden ylikeittomäärä on pieni ongelma, jos ei pysty heittämään ruokaa roskiin.

    Idean otin Saksasta, jossa toimitaan 'nuukasti', mutta oma resepti kehittyi vähitellen. Tästä on monia versioita. Minä halusin korostaa omenaa, maustekurkkua ja tzazikia, jolloin tämä sopii sellaisenaan tai minkä tahansa liharuoan yhteyteen.

    VastaaPoista