perjantai 8. tammikuuta 2016

Let it snow...eli kuvamuistoja lumisista talvista

Lumen ikävässä tässä nyt päätin ilman mitään suunnitelmia vain poimia tänne muutamia lumisia kuvia. Näistä ensimmäiseen liittyy hauska, pieni tarina. Kun julkaisin tämän kuvan jouluruususta, sain eräältä keskisuomalaiselta rouvalta kysymyksen, että saako hän tehdä siitä heidän joulukorttinsa. Minä vastasin kyllä ja nauroimme, sillä meillä oli sama joulukorttikuva. Kun rouva oli korttinsa tehnyt, hän lähetti yhden meille ja nyt näin miten tehdään upea kortti: Kaksiosainen ja sellainen ylikiiltävä kuva, jossa reunat häivytetty ilman mitään kilikelloja. Kaiken huipuksi ystävällinen henkilö oli painattanut samalle sivulle joulutoivotuksensa kanssa sanat: Jouluruusu foto: Leena Lumi. Yllätyin iloisesti!

Jäätä ja lunta kalliollamme kera punaisten kynttilöiden. Jonkun vuoden joulukortti...

Talvisilta...

Blogini kaksivuotissynttärikuva.

...ja kaksivuotissynttärikakku lumikarpaloilla.

Kollaasi Leena Lumi 4 vuotta.

Jäätaidetta.

Minä ja lumikoiruudet. Olga katselee loukkaantuneena muualle, kun huomioni on Merin Dinassa. Kuva löytyy myös Ilonan kirjasta Talven taikaa

Kaikki huomioni Olgassa...

Akileijat ovat hurmaavia talventöröttäjiä.

Kollaasi 4 vuotta löytyi myös tällainen kuva.

Orava kookospähkinäkakullaan.

Kurtturuusun kiulukat mitä ilmeisemmin kovalla pakkasella kuvattuna.

Punaturkki laulaa lumilaulua...

Oravan lumiomenavarastoa luumupuussa.

Pinkit hanskat ja ensilumi.

Lumionni♥

Jääurut.

Pinkin vartija.

Kiulukat lumessa tammikuun kalpeassa auringossa.


Koska on perjantai on aika miettiä myös ruokailua. Meillä on syöty nyt kalasoppaa, hernekeittoa ja tänään tätä. Huomenna vasta kaupoille ja R. pyysi valmistamaan valkosipuliyrttisilakoita, koska ei ehtinyt niihin asti jouluna. Maistuu muuten kaikkina vuodenaikoina, myös uusien perunoiden kanssa. Lisäksi lettuja mansikoilla ja leffan kera homejuustoja sekä hedelmiä. Lisävinkkejä talviruokailuun saat kirjasta Talven makuja sekä Tammikuun Eevasta, jossa Marjatta Tapiola valmistaa klassikkoruokia: blinejä, lihaseljankaa ja Romanovin mansikoita!


Jaksan aina vain ihailla kurtturuusujen sisukasta kauneutta. Hansaruusu on ihan suosikkini jo tuoksullaankin!


Toinen ihailtava sisupussi on kesälumipisara, joka jaksoi viime keväänä kantaa märkää lunta monta päivää ja sen jälkeen jatkoi kukintaansa kuin ei mitään.


"Snegorotshka!", huudahtaa tästä kuvasta venäjäntaitoinen ystäväni.


Suuriruhtinatar Olga ja puolet hänen hoviväestään. Erään vuoden joulukortti...Let it snow!



"Sinä et koskaan saa niin hellyyttä
et koskaan niin kuin lumisateelta
tuhansia tuhansia hetkituhansia."

- Mirkka Rekola -
Runot 1054-1978 (WSOY 1979)


Leena Lumi

34 kommenttia:

  1. Voi mitä luonnon kauneutta. Lunta tosiaan kaipaisi. Olen huolissani, miten perennat pärjäävät talven yli, kun lumipeite ei juuri suojaa tarjoa. Voi olla, että kesällä on tiedossa istutushommia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, tällaiseen olemma täällä harjukaupungin saarella 30 vuoden aikana tottuneet, mutta nyt kaikki on toisin. Puutrhaharrastajana olen kauhuissani erittäin arasta magnoliastani, joka selvisi hienosti kaksi edelsitä talvea ja kukki keväällä upeasti. Nyt se on pakkasen armoilla ilman lumen suojaa. See!, sama huoli meillä ja jopa uudet helmiorapihlajat mainitaan aroiksi ja kaikki nupuilla olleet jouluruusuni ovat nyt vailla suojaa. Jos tuo magnolia menee, sitä ei tavallaan korvaa nyt mikään, sillä myynnissä olevat kestävämmät lajikkeet eivät kiinnosta minua. Sain sen kuin vahingossa ja se on just niitä, jotka kukkivat keväällä Keski-Euroopassa. Mutta mitä me voimme: Puutarhureilla on joka vuosi huolensa sekä ilonsa. Ehkä sinulla ei ole kotiloita:) Meillä niitä riittää...

      Poista
  2. Talvesta saa kyllä ihania kuvia, mutta minua tämä kylmyys kyllä kiusaa. Olen viime päivät kävellyt ulkona musliminaisen näköisenä huivi päähän kiedottuna, etten vallan jäätyisi. Minulle sopii kevät paljon paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, minäkään en pidä pakkasesesta, pidän vain lumesta: Kaksi eri asiaa. Mun pakkasraja on -5 - -10 ja jos on -10, ei saa olla yhtään viimaa. Onneksi minun ei ole tarvinnut lähteä mihinkään:) Olen aivan jähmettynyt, mutta huomenna on pako ryhdstäytyä, sillä talo alkaa olla tyhjä ruoasta. R. nauraa, että tätä hän ei olisi minusta uskonut:) Joku on muuttunut; Minua ei vain huvita enää pakkaset, lumi kylläkin.

      Kevät on minulle valomyrsky, joka saa kaipaamaan aina vain Keski-Eurooppaan, sillä haluan hellät, pimeät illat. Koko unirytmi sekaisin kun valoa on 24/24. Nyt suunnittelen siedettävän näköisiä pimennysverhoja makkariimme...

      Poista
  3. Näistä kuvista tuli niin hyvälle mielelle - ihania! Täällä etelässä pyrytti tänään lunta ja maailma näytti heti paljon kauniimmalta. Ja voinko kuinka ihanasti sointuu tuo vaalea pinkki yhdessä valkoisen lumen kanssa. Mitä olisikaan talvi ilman lunta (vaikka valitettavasti suunta näyttää olevan siihen menossa)! -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, tällaista talvi on parhaimmillaan, paljon lunta ja vain vähän pakkasta. Juu, olen saanut tyttäreltä kuulla teidän pyrystä ja toivon, että mekin saamme tänne lunta ja lauhtuvaa. Lumesta tulee vielä jotain tosi erikoista, jonka näkemisestä maksetaan!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Saila, kiitos <3 Pieni lumitanssi olisi nyt poikaa: Siellä se mun herkkä Leonard Messel nyt on pakkasen armoilla ilman lumen suojaa...

      Poista
  5. Ihanat talvikuvat ja tuo kuva onkin niin sopiva joulukortiksi:) Mutta eikös teillä nytkin ole lunta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kunpa olisikin! Olenhan koko ajan valittanut miten kauheaa, kun ei ole lunta. Lisäksi on ollut monta päivää kovia pakkasia, ja koska mm. arka magnoliani on nyt vailla lumen suojaa, en elättele kovinkaan suuria toivieta sen selviämisestä ja kun muistan millaiset sen kukat olivat viime keväänä...

      Tällaista meillä on yleensä ollut tällä saarella ja tämän takia tänne jäimme. Kuvistakin näkee, että ei ole kovin kylmä, mutta on paljon lunta.

      Poista
  6. Täällähän parasta aikaa sataa lunta! Ja meidän matto pääsi tänään lumipesulle. Pakkanen lähti hieman laskuun ja elämä mallillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, niin kertoi tytärkin Hesasta. Eipä täällä vaan...on niin outoa. No, me ollaan R:n kanssa oltu kunnon Marttoja eli patjat on pidetty eilen -25 asteen pakkasessa kauan ja pedari myös. Olen täysin hyytynyt, R. nauraa hulluna, mutta eihän lumi tarkoita kovaa pakkasta. Huomenna sitten liikenteeseen ja toivon, että herään lumisateeseen! Sitten meilläkin alkaa elämä olla mallillaan.

      Poista
  7. Tulin katsomaan linkitystä ja kivalta näyttää - Kiitos <3
    Monta ihanaa talvikuvaa ja muistoa :) Ihanin kaikista Olga <3
    Rakas Pimu nukutettiin 5.10.15 <3 Muistoja ja kuvia on kaikkialla, uskollinen ystävä läsnä sydämessäni vahvana, nuorena, onnellisena ja ikuisena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, ole hyvä <3

      Hän ihanin oli ja on aina Unforgettable. 11. pnä jo kolme vuotta...

      Otan osaa♥ Sattuu kauan ja sitten se muuttuu haikeudeksi, väliin kauniiksi alakuloksi, mutta ikävä vain ei jätä.

      Poista
  8. Voi, ihania kuvia ja mikä runo... ❤️ Meidän kotimme on osunut lumisadealueen keskelle ja tänään voi ihanuutta tulla melkein puolikin metriä! Kaunista kaunista pakkaslunta! Toivottavasti teille sinnekin yltää vielä tätä valkoista ihanuutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisiahiutaleita, kiitos ♥ Mirkka Rekola osaa! Tuo runo on melkein tunnarini: Olen kirjoittanut sen blacosivuisen kirjan sisäknteen, kirjaan, johon kerään parhaat runot ikinä.Täällä on kyllä kaunista pakkasta, sillä nyt on vähän höllännyt, mutta lunta tulee muutama kaivattu hiutale siellä sun täällä...Nyt meilläkin olisi puoli metriä paljon;) Ihanaa lumiviikonloppua sinulle♥

      Poista
  9. Kauniita kuvia! Luulisi, että näitä kuvia osataan ihailla myös ulkomailla. Itselleni on kehittynyt joku fiksaatio pimeän metsän puiden silhuetteihin. Haluan mennä lenkille hämärässä, että näen metsän kaikissa mustan sävyissä. Se muodostaa kivan kontrastin valkoisen lumipeitteen kanssa ja ruokkii mielikuvitusta.

    Lapsena ja nuorena asuimme maaseudulla. Siellä satoi aina tolkuttomasti lunta. Mustia talvia ei ollut. Näin jälkikäteen tuntuu oudolta, että kaikki liikkuivat polkupyörillä kesät talvet. Pyörällä vain lähdettiin liikenteeseen riippumatta siitä oliko teitä kunnolla edes aurattu tai hiekoitettu. Nykyään täällä Helsingissä vähän ihmetyttää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, kiitos <3 Ainakin muutama itävaltalainen ystäväni on tykännyt, sillä he asuvat Wienin lähellä, jossa talvet ovat mitä ovat eli nytkään ei lunta. Mietippä sitten talvista metsää, kuutamoa ja hankikantoa= elämän ikimuoistoisimpia yökävelyitä kera R:n ja koiruuden. Kontrastit ovat tärkeitä.

      Minäkin asuin oikealla maaseudulla, mutta länsirannnikolla, joten muistan, miten hiidin vain meren jäällä, sillä pelloilla suksi tökki aina savikokkareisiin tai oli vain ihan paljaalla sängellä. Minä en muista tuollaista pyöräilyjuttua, mutta heti jos kelit sallivat, kaikki olivat luistelemassa ja potkukelkka oli kova sana. Silloin ei liika hiekoituskukaan viime mainittua haitannut.

      Poista
  10. Kyllä se lumi vaan kuuluu ehdottomasti talveen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, ehdottomasti. Nyt odotan kevättä meentysen pelossa, kun pitäisi voida unelmoida niistä magnolian ja helmiorapihlajan kukista. Voihan sinulla ehkä olla lunta...;)

      Poista
  11. Onnea, löysin siis päivänsankariblogin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusunmekkko, ei tässä mitään ihmeellistä nyt...;) Tämä on ihan sinulle: http://leenalumi.blogspot.fi/2011/09/leena-lumis-flower-power.html

      Kiitos <3

      Poista
  12. Jälleen kerran ihanan rauhoittava, syvällinen, hyväntuulinen ja raikas postaus! Kiitos <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bleue, ole hyvä ja kiitos <3 Edelleen lumen toivossa...:)

      Poista
  13. Moi.
    Kyllä oli kauniita kuvia. En kyllästy koskaan katsomaan valokuvia. Ja kyllä lumi on kaunista!!! Pari pointtia: tuo kuva Sinusta pinkkikynttilä kädessä on yksi parhaita kuvia, jotka Sinusta on otettu. Olen sen aiemminkin sanonut. Nuo pinkit käsineet; wau!!! tuo vetoketju on piste i:iin päällä.
    Mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaipäivää sinne!!
    Lämpöisin terveisin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Merja!

      Kiitos <3 Etenkin vanhat mustavalkoiset...Ne säilyvät tosi hyvin verrattuna vaikka '70-luvun värikuviin. Lumi olisikin kaunista, mutta täällä on nyt vain 2-3 cm. Lumen nälkä on nyt iso. Ihan tosi...minä pidän siitä, jossa olen koirat sylissäni hortensioissa, siitä, joka on ollut eräissä lehdissäkin. Tuo koirien kanssa lumessa on taas ollut Ilonan kirjassakin. No, tuossa näytän niin kiltiltä: Lumi rauhoittaa ja sykekin voi olla alle sata;) Kuvittele, noiden pinkkien hanskojen nahka on niin pehmeää=upeaa, että säästeln niitä. Taidan ottaa ne käyttöön yhtäaikaa Salzburgin ruskean laukun kanssa ensi viikosta alkaen. Juu, ihan samanlaisia ei ole tullut vastaan, enkä edes muista, mistä ostin.

      Kiitos samoin sinne<3

      <3

      Poista
  14. Wau mitä mahtavia kuvia ja ihania nuo missä olette haukkujen kanssa. <3 <3 Nyt on sitten ollut pakkasta lumenkin edestä.

    Kirpsakkaa sunnuntaita Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kiitos<3 No, olen arktinen tyyppi, mutta en minä tätä tarkoita, kun sanon rakastavani talvea: Olen täysin hyytynyt ja pidän nyt sitten luolanainenaikaani eli lataan akkuja. Keskiviikona on Blogistanian kirjaäänestys ja laitan sen ajastimella, sitten vain ison huovan alle lukemaan;) R. nauraa minua, sillä ennen ei pakkanen minua pois ulkoa pitänyt, mutta senkin menin Olgan ehdoilla.Olen kuullut huhuja, että teillä olisi lunta, meillä vaivaiset 2-3 cm, joten...katseeni kirjaan vien;)

      Kiitos samoin sinulle Tiia<3

      Poista
  15. Ihania, hyväntuulen kuvia talvesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risa, kiitos <3 Päästään ehkä kohta hiihtämään;)

      Poista
  16. Näkisitpä nyt leveän hymyni. Suloisia nuo koirien kanssa peuhauskuvat. Täynnä elämänriemua, onnea, luottamusta ja iloa. Tuli tosi hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, kiva kuulla<3 Kaikki on aina niin parhautta koirien kanssa. Sellaisia ne ovat: Kaikessaan meille hyväksi! Kiitos <3

      Poista
  17. oi kuinka ihania lumikuvia! <3

    Saatiinhan kunnon talvi tänne eteläänkin, lunta tulee suurina, rauhallisina hiutaleina. Tämä on taikaa! <3

    Mukavaa uutta talviviikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos <3

      Meille on lunta luvassa kunnolla vasta ti iltana...Nyt on vasta 2-3 cm, mikä on tosi epätavallista.

      Näin kovat pakkaset ilman lunta. En jaksa uskoa Leonard Messelin selvinneen...Lumi on taikaa! tai kuten Bo Carpelan sanoi: "Lumi: pimeän maan ainoa valo." (suom. Caj Westerberg)

      Kiitos samoin sinulle!<3

      Poista