perjantai 14. lokakuuta 2011

Ruokakirjat Leena Lumissa


Tämän kuvan alle tulevat keittokirjat, jotka olen tehnyt Leena Lumiin 2009 alkaen. Mukana ovat myös jouluun liittyvät kirja, joissa paljon reseptejä. Tällä tavalla ne, joita kiinnostavat vain keittokirjat, löytävät helposti omansa. Eikä tarvitse muistaa edes hakusanaa, sillä tämä menee oikeaan palkkiini.


1.  Herkuttele huoletta - GI-ruokaa juhlahetkiin

2.  Kiehuu! - Uusi suomalainen keittiö


3.  Taivaallinen munakoiso

4.  Tapas

5.  Edustuskeittiö - Linnan juhlista kodin kutsuille

6.  Sienionni

7.  Kausiruokaa kasviksista - 40 ruokaideaa kotimaisista aineksista

8.  Hyvän olon keittiö - Reseptejä ruoanlaittoon ja hyvinvointiin

9.  Gluteenitonta ruokaa koko perheelle    Jo 2 213 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta!  9/2015




10. Sata soppaa


11. Syksyn makuja

12. Metsän makuja



13. Tee itse Herkulliset Hillot, hyytelöt ja marmeladit

14. Isoäidin hillokirja

15. Suuri nuudelikirja - yli 100 herkullista reseptiä Kiinasta, Japanista ja Kaakkois-Aasiasta



16. Grilli kuumana

17. Helppo japanilainen keittiö - Makumatkoja Japanin rikkaaseen ruokakulttuuriin

18. Risotto  

19. Lahjoja keittöstä - 100 vastustamatonta lahjaa kaikkiin tilaisuuksiin

20. Karjalainen keittokirja


21. Hienoja kalaruokia - Omega 3 ja veden herkut

22. Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta



23. Meillä on joulu

24. Maailman parhaat kasvisruoat  Jo 1 881 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta!  9/2015

25. Suomalaista voimaruokaa (vuoden 2011 paras ruokakirja!)

26. Perinteistä joulupöytään

27. Ranskattaret eivät liho Keittokirja

28. 500 Välimeren maiden ruokaa

29. Sikke Sumari: Sikke - Ruokaa rakkaudella   Jo 6 069 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta! 9/2015 //   7/2016  7 309

30. Lisa Lemke: Grillatun kera

31. Christer Lindgren: Stadin klassikot

32. Sanna Pelliccioni - Loviisa Kangas: Punajuuri - Ruokaohjeita ja ideoita   Jo 2 692 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta!  9/2015// 3 012  7/2016

33. Mauri Kunnas: Tassulan iloinen keittokirja 

34. Mauri Korhonen ja Tatu Lehtovaara: Sienet ja sieniherkut

35. Tatu Lehtovaara: Kesän grilliherkut


36. Alén, N.Thieulon, Linnamäki, Angelov, Backström, I. Thieulon: Muru


37. Antti Uusitalo, Kari Aihinen, Sami Repo: Matkalla huipulle

38. Caroline Hofberg, Tia Borgsmidt: Runsaat salaatit


39. Lisa Lemke: Syödään porukalla


40. Ruokatoimittajat: Kakkujen kuningattaret  Jo 1 545 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta!  9/2015 // 7/2016  1 827 // 5/2017 2 059


41. Ingrid&Pelle Holmberg: Herkkuja sienistä - Sieniruokia arkeen ja juhlaan


42. Gaby Dalkin: Kaikki avokadosta - 80 herkullista reseptiä


43. Fredrik Eriksson: Silliä ja silakkaa - Perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein


44. Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju, Kari Martiala: Karjalainen keittiö - Uusia tuulia perinneruokiin 



45. Paula Ahlsén Söder&Susanne Hallmann: Kanaa arkeen ja juhlaan 

46. Berglund, Heinimäki, Rinta-Huumo, Vahtera: Ruoasta viiniin - Makumatka Euroopan halki

47. Kaisa&Aleksi Kuokka: 24 askelta jouluun


48. Ulrika Davidsson: Keittokirja 5:2  (Karisto 2014)


49. Tommy Myllymäki: Parhaat kastikkeet (Minerva 2014)


50. Verna Kaunisto-Feodorow: Reseptien aarteet - Sukupolvelta toiselle (Gummerus 2014)


51. Hannah Miles: Juustokakut - 60 suussasulavaa leivonnaista (Gummerus 2014)


52. Katja Palmdahl: Kantarelli ja kumppanit (Moreeni 2014)


53. Kari Martiala&Helena Lylyharju: Lapin makuja (Karisto 2014)


54. Teresa Välimäki, Johanna Lundholm: Hyvää joulua (WSOY 2014)


55.  Åsa Swanberg: Talven makuja (Vinterns goda, Otava 2014, suomennos Jaana Iso-Markku)


56.  Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju, Kari Martiala: Ajatusta arkiruokaan! Herkkuja rippeistä


57.  Sandra Boart&Karolina Ehrenpil: Ripaus sokeria (En nypa socker, Mäkelä 2015, suoemennos Laura ja Olga Jänisniemi)


58.  Kari Martiala, Helena Lylyharju: Kesäruokaa paratiisista - Havaijilaisia herkkuja kotikeittiöön (Karisto 2015)


59.  Jarmo Österman: Koirakokin parhaat reseptit (Docendo 2015)


60.  Pål Karlsen: Suuri herkkutattikirja (Steinsoppen. Vill av natur, Minerva 2015, suomennos Jutta Jarvansalo)


61.  Tiia Koskimies: Suomalainen puurokirja (Minerva 2015)


62.  Jari Lahdenoja, Aleksi Lahdenoja, Miikka Väisänen: Copas y Tapas erilaisia tapoja (Bazar 2015)


63.  Paavo Halonen, Antti Kauppinen, Ulla Kokki: Armas aika. Intohimona joulu  (S&S)


64.  Ulla Karlström&Cecilia Lundin: Vastapoimittua. Ota talteen marjat, hedelmät, sienet ja vihannekset  (Recept och metoder för at ta vara på frukt, bär, svmp och grönsaker, Minerva 2016, suomennos Jutta Jarvansalo)



65.  Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut (Minerva 2016)



66.  Michelle Keogh: Terveellistä ja hyvää kotikuivurista. Kaikkea hedelmänauhoista juuressipseihin (Dehydrating at Home. Getting the best from your dehydrator, from fruit leathers to meat jerkies, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)



67.  Tiia Koskimies: Parhaat piirakat. 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä (Minerva 2016)



68.  Jennie Gillander: Veneruokaa. Makunautitnoja koko kesäksi (4 veckor på sjön. God mat i båten, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)




69.  Kati Jaakonen, Marjo Kauppila: Supersmoothiet mangosta mustikkaan (Readme.fi 2016)



70.  Helena Lylyharju&Kari Martiala: Parasta kalasta. Klassikkoruokia Suomesta (Karisto 2016)



71.  Christin Geweke: Juustokakkuja ♥ rakkaudella (I love Cheesecake, Minerva 2016, suomennos saksan kielestä Maiju Lempinen)



72.  Catherine Gerbod: Herkuttele perunoilla. Ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä (La pomme de terre en 100 recettes, Minerva 2016, suomennos Mirkka Santala)



73.  Tiia Koskimies: Syksystä jouluun. Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva 2016)



74.  Teresa Välimäki&Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY 2016)



75.  Mia Gahne: Parhaat kesäsalaatit (Somriga sallader. Röror,grillat och annat gott, Minerva 2017, suomennos Anna Maija Luomi)



76.  Paavo Halonen, Antti Kauppinen, Ulla Kokki: Armas aika Nautiskelijan kesä (S&S 2017)



77.  Tiia Koskimies: Juuri näin Uusi suomalainen juureskeittokirja (Minerva 2017)

Guten Appetit!

9 kommenttia:

  1. Tuo karjalaisen keittokirjan tekijä on tohtori Pirkko Sallinen-Gimble, juuriltaan outokumpulainen. Kerran tapasinkin hänet ystävättäreni ylioppilasjuhlissa Kosulassa, ja keskustelimme jonmkin aikaa. Kiinnostava ihminen eikä mitenkään ylpeä. Pirkko S-G on tehnyt joukon kirjoja karjalaisesta perinteestä, myös käsitöistä...

    Oikein hyvää viikonloppua sinulle, Leena IhaNainen<3

    VastaaPoista
  2. Meillä on varmaan sata keittokirjaa, mutta aina vain voisi ostaa uusia. Hauskaa viikonloppua Lumilandiaan!

    VastaaPoista
  3. Aili, kiinnostavaa, että olet hänet tavannut.

    Pitihän minun nyt tämä tehdä...

    Käyn tänään lainaamassa sinulta runoa, kun en ole ehtinyt kirjastoon.

    Kiitos samoin Aili-Ihanainen!

    VastaaPoista
  4. Keittokirjat näyttävät aivan tyrmistyttävän hyviltä! Namnam..

    VastaaPoista
  5. Allu, minulla sama;-)

    Kiitos samoin sinne upeaan Kölniin!

    ***

    Kikka, ne ovat - nykyään. Paljon kuvia, muutamissa mukana myös seikkaiulua, kun etsitään reseptejä tms. Edustuskeittiökin sisältää huimaa tarinaa ja Maailman parhaat kasvisruoat oikean seikkailun. Viime mainitun kansi menee Valitse Vuoden 2011 Kaunein Kansi -kisaan, joka on samalla myös arvonta.

    VastaaPoista
  6. Keittokirjat ovat niin kauniita! Minulle käy usein niin, etten kokkaa keittokirjauutuuksien ohjeilla mitään, mutta nautin niiden visuaalisesta sekä niiden luomista mielikuvista niin, että pelkkä kirjojen selaaminen täyttää jonkin tarkoituksen.

    VastaaPoista
  7. Katja, niinhän se usein käy. Mutta kun aikaa kuluu, niin kyllä minä sitten tartun Strömsön kokin grillausohejeisiin ja ojennan ne Lumimiehelle, sillä etenkin grillissä tuntuu aina olevan valmistumassa jotain samaa kuin aina ennenkin.

    Niin, olet siis niin oikeassa, että jo nämä kirjat sinällään täyttävät jotain syvempää!

    Tunnen sinut;-)

    VastaaPoista
  8. Muönnän olevani pahasti koukussa keittokirjoihin. Niitä on jo paljon ja lisää tuntuu vain tulevan. Muutama, joita käytän jatkuvasti ja suurin osa sellaisia joita selailen ja nautin mielikuvista.
    Karjaine keittokirja pittää kyl ostaa, vaik ossaan mie piiraat tehhä. Eikä niihe tule mittää "kevyttuotteita".

    VastaaPoista
  9. Veera, kyl mie nii ilostusi ku hää haastaa miul, et o hääkin karjalaasii.Mie osasi tehä piirait, mut en ennää. Pittää käývä noit herkkuloit syömäs muual, jos tuo ossaamine on viel hyppysis.

    Saattaa murre olla kärsinyt, sillä ei olla nyt äidin kanssa nähty vähään aikaan, sillä olen kiinni O:ssa. Kun olen äidillä koko viikonlopun menee murre jo kunnolla.

    Siis kunnon perunapiirakoita parempaa herkkua en tiedä. Satun nyt olemaan asian huipulla, sillä kun äiti muutti rivitaloon seinänaapureiksi tulivat lajin parhaat taitajat Suomessa. Siellä käy kuuluisuuksiakin piirakoita nauttimassa. Keran kävi silleen, että äiti oli tilannut niitä piirakoita ja hän lähti sitten vävynsä kanssa kaupoille ja minut jätettiin niitä vastaanottamaan. No, sieltä tuli sitten kauniin liinan alla valtava kasa juuri uunista otettuja piirakoita, ei mitään kevyttuotteita ja miten sattuikaan, että äiti oli jättänyt voin sopivasti pöydälle pehmenemään...Loppua en kerro, mutta eräät eivät anna minun ikinä unohtaa...Mutta sen sanon, että oli se sen väärti, se hirmuteko, jonka tein!

    Keittokirjakoukku on faktaa. Ryven siinä itsekin vuodesta toiseen ja mitään helpotusta ei ole luvassa...

    VastaaPoista