perjantai 24. maaliskuuta 2017

Leena Lumin luetut 2017


Nyt jo yhdeksättä vuotta aloitan listaa lukuvuoteni luetuista. Tekemällä tämän tiedoston, saan teille oikeaan palkkiini helpon tavan löytää kiinnostavia kirjoja monelta aihealueelta sekä samalla itselleni muistion, josta voin näppärästi löytää haluamani kirjan. Kirja ei ole vain sen lukuhetki, vaan se on tarina, johon palataan myöhemminkin eri yhteyksissä. Ikimuistoinen kirja usein myös luetaan uudelleen, se kohdataan uudelleen kuin vanha hyvä ystävä.

En edes yritä enää lukea sata tai sataneljäkymmentä kirjaa vuodessa. Elämä on lyhyt ja vaikka se pääosin kuuluu hyville kirjoille, aion tästä vuodesta jälleen paneutua enemmän perheeseen, ystäviin, puutarhaan ja monenlaisiin elämyksiin. Osa tapahtumista ja etenkin puutarhasta varmaan näkyy blogissakin. Ensi viikosta korkkaamme kevään eli tulee ensimmäinen puutarhakirja, saamme maistella myös kesäherkkuja ja jännitystäkin on luvassa. Huhtiarvonta on tulossa ja se on samalla blogisynttärit, jotka jäivät ystävänpäivänä pitämättä, kun halusin mukaan arvontaan myös puutarhaa ja kevätherkkuja. Lukemisiin♥

1.  Linda Olsson: Sisar talossani (En syster i mitt hus, Gummerus 2017, suomennos Anuirmeli Sallamo-Lavi)


2.  Marina Tsvetajeva: Ylistys hiljaa! Valitut runot 1912-1939 (Siltala 2017, suomennos ja esipuhe Marja-Leena Mikkola)


3.  Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä (I Let You Go, Gummerus 2017, suomennos Päivi Pouttu-Deliére)


4.  Jessie Burton: Nukkekaappi (The Miniaturist, Otava 2017, suomennos Markku Päkkälä)


5.  David Jonsson: Vatsan viisaus ja suoliston salat Hyvinvointi alkaa ravinnosta (Magsmart, Minerva 2017, suomennos Anna-Maija Luomi, kuvat Frida Wismar)


6.  Riina Paasonen: Kaikki minkä menetimme (Minerva 2017)


7.  Taru&Tarmo Väyrynen: Talvisateet Vuorileijonan varjo 7 (2016)


8.  Liane Moriarty: Tavalliset pikku pihajuhlat (Truly Madly Guilty, WSOY 2017, suomennos Helena Bützow)


9.  Gerald L. Posner ja John Ware: Josef Mengele Elämä ja teot (Mengele. The Complite Story, Minerva 2017, suomennos Pertti Jokinen)


10.  Martina Haag: Olin niin varma meistä (Det är något som inte stämmer, Atena 2017, suomennos Riie Heikkilä)


11.  Eino Leino, Sinikka Hautamäki: Onnen kultaa (Minerva 2017)


12.  Henriette von Schirach: Herraskansaa Elämäni natsieliitin sisäpiirissä (Der Preis der Herrlichkeit. Erlebte Zeitgeschiste, Minerva 2017, suomennos Maija Isola)


13.  Riitta Konttinen: Täältä tullaan! Naistaiteilijat modernin murroksessa (Siltala 2017)


14.  Peter James: Kirottu talo (The House on Cold Hill, Minerva 2017. suomennos Sirpa Parviainen)


15.  Tanja Hakala&Johanna Lehtinen: Järvien kesäkodit (Docendo 2017)


16.  Katja Kaukonen: Lumikadun kertoja (WSOY 2017)


17.  Mila Teräs: Jäljet (Karisto 2017)


18.  Laura Lähteenmäki: Korkea aika (WSOY 2016)


19.  Ian McEwan: Pähkinänkuori (Nutshell, Otava 2017, suomennos Juhani Lindholm)20.  Saila Routio: Kukkaloistoa keväästä syksyyn (Minerva 2017)21.  Mia Gahne: Parhaat kesäsalaatit (Somriga sallader. Röror, grillat och annat gott, Minerva 2017, suomennos Anna Maija Luomi)22.  Pirjo Rissanen: Syyslaulu (Gummerus 2017)23.  Sonja Lumme: Tomaatti (Readme.fi 2017)24.  Kirsi Tuominen: Pihan köynnöskasvit (Minerva 2017)25.  Elena Ferrante: Uuden nimen tarina (Storia del nuovo cognome, WSOY 2017, suomennos Helinä Kangas)26.  Ilona Pietiläinen: Talossa ja taivasalla Tuo kesä kotiin, puutarhaan ja parvekkeelle (Docendo 2017)

27.  Charlotte Rion: Tyylikkäät ranskalaiset neuleet (Tricots pour toute la famille, Minerva 2017, suomennos Mirkka Santala)28.  Harlan Coben: Petät vain kerran (Fool Me Once, MinervaCrime 2017, suomennos Salla-Maria Mölsä)


29.  Birgitta Björn: Onnellisesti perille Kävelyn alkeet Santiago de Compostelaan (BoD 2017)

Toimittaja Ulla Janhosta mukaellen:

"Vaikka mitä tapahtuisi, on yksi, joka pysyy. Valtakunnat voivat romahtaa, joet voivat muuttaa kulkusuuntaansa, ja miehet voivat jättää, mutta tarinat eivät koskaan kuole. Koko elämä on tarinoiden aikaa. Onko milloinkaan parempaa lahjaa kuin kirja, joka kertoo elämän tarinan? Onko milloinkaan mitää parempaa kuin kirja?"

intohimolla kirjoista
Leena Lumi

taidekuva A Girl Reading by Charles Edward Perugini

8 kommenttia:

 1. Yhden ihmisen koko elämäkään ei riitä kaikkien hyvien kirjojen lukemiseen, vaikka lukisi aamusta iltaan. Paras siis lukea omaan tahtiinsa juuri sitä, mikä kulloinkin miellyttää. Ja elää siinä ohessa muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, on pakko myöntää, että yhdessä elämässä ei ehdi lukea kaikkia niitä kirjoja, jotka haluaisi lukea:) On tässä elettykin ja paljon, mutta blogi vei enemmän kuin oli tarkoitus. Nyt tuli risteys nopeusrajoituksella.

   <3

   Poista
 2. Jaan intohomosi! Elämässäni on myös ollut vaiheita, jolloin parhaat ystävät ja suurin lohtu ovat löytyneet kansien välistä.
  Kaisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisi, ja mikä parasta, kun lukee, ei ikinä ole tylsää!

   <3

   Poista
 3. Kiitos kun jaksat lukea ja nostaa kirjoja muidenkin tietoisuuteen. Tästä rimpsusta on jo jokunen tullut sinun vinkistä luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ole hyvä<3 Yhdeksäsä vuosi vähän hätkähdytti...Kaukosen kirja on ihan must ja se tuntuu olleen myös lukijoiden suosikki.

   <3

   Poista
 4. Ihanaa kun teitä kirjallisuusblogin pitäjiä on. Moni mielenkiintoinen kirja jäisi huomaamatta. Kiitos, että olet olemassa.
  Odottelen arvontaa jos joku kirja osuisi kohdallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aila, kiva kuulla. Kiitos♥

   Ensi kuussa...pitää saada puutarhakirjaa ja muuta keväistä mukaan:)

   Poista